Morning sickness

Hello mommiess,boleh kongsi tak cara kta nak kurangkan morning sickness🥹sy sllunya kena pada wktu ptang

9 Balas

kalau saya, awal2 pregnant akan makan asam or bnde2 masam bila rasa loya smpai la 4bulan then baru ok. sis kena try n error apa yg ok untk bantu kurangkan morning sickness sbb lain org lain cara.

1mo ago

sama. kemam benda masam. tapi 2nd pregnancy tak jadi pulak.

saya msih muntah2 smpai skrg.. week 11 dh and msih xlrt and xmkn seharian.. smpai menangis.. risaukn baby je sbb berhari2 xmkn, mkn je keluar.. mcm mne tah nk simpn mknn dlm perut.. down pun ye

kalau saya, lepas sahur makan asam sikit buat hilang rasa loya, then kol 8 or 9 dah start loya balik letak minyak aromatherapy tu kat hidung skit2. bagi bau nya tahan lama sikit 😆

try pakai gelang anti morning sickness sis.. ada jual kat watson atau farmasi kalau xsilap .. sy beli dekat shopee. menjadi jugak lah. kurang lah sikit muntah2 tu

Kalau sy, sy makan yg asam2.. Limau kasturi. Timun + limau + garam🤭 bolehlah tolong sikit kurang rasa morning sickness tu

takde cara awak. terpaksa la melayan smpai habis 😭. sibbaik la saya ni sampai minggu ke 13 je 🤧

utk kurangkn morning sickness sy mkn yg masam dan letak mnyk angin kat hidung utk hlngkn

sy makan gula2 asam jawa tk ingt apa jenama..lps tu mnum sejuk2..

Saya dari awal preg sampai 37 wek 5 day masih muntah muntah