Saya pregnant ke tak ye?

Hi mommies..Saya nak tanya ni..Saya dah lewat period 5 hari..harini CD36/DPO16..but semalam pagi saya check UPT guna FMU,its negative..tapi balik keje ptg semalam dlm pukul 5.30 saya check lagi still negative but after tu saya dtg balik tengok dia jadi mcm gambar dekat bawah ni..ada dua line..so preg ke tak ye??sbb sebelum2 ni kalau saya tak pregnant saya check mmg xda langsung double line even dah kering pun..ke sebenarnya double line ni evaporation line je??tak boleh percaya??help me pleaseee.. Symptom yg saya rasa skang ni muntah2 starting CD32/DPO12..tender breast..senggugut on off..

Saya pregnant ke tak ye?
4 Balas

sy 1st time check pun mcm ni gak ..double line bila tgok bwh lampu ..then sy try another 1 week, line makin trng .. tp still xpcya, sy bli upt yg ada tls prgnt trus tu .. lps tu baru pcya yg sy prgnt ..

check waktu subuh 1st urine.senang detect sbb hcg masih tinggi.upt tu x pasti +ve atau -ve sbb upt kena baca dlm masa tertentu je, lama sgt nti x valid da

5y ago

Yes. Better sis check awal pagi lepas bangun tidur utk bacaan lebih accurate 😊

Mcm evap line..xpe tnggu lg smnggu, klau xperiod jgk blh check blk

Try lg 2mggu sis..tgk blk..