Tanda pregnant or Tak?

Hi mommies, nk tnya Kita dah lewat 1 minggu period but check UPT still Tak Naik double line. Tpi tnda2 mcm pregnant tu ade cuma tkut jugak actually period. Period before this pun irregular. Pernah Tak experience mcm ni?? #TTC #advicepls

8 Balas

hai sis, sy pun pernah alami mcm sis.. period on off Ingatkan pregnant check UPT negative sekali sy buat check up dkt KK dktor suspek sy ada Fibroid then perlu refer dktor pakar, before jumpa pakar sy pergi mngurut rupanya rahim sy jatuh patutlah selama sy bersama rasa cpat penat bdan. bila jumpa pakar first dktor kata fibroid awk tkde, means yg sblm tu rahim jatuh rpanya.. dktor cuma cakap telur bnyak dekat sarang tp tak matang sbb dktor suspek sy PCOS pula, dktor suruh sy diet .. 3blan sblm jumpa next appointment, sy bjya trun brat bdan 6kg. Second & last sy jumpa dktor pakar sy tkthu sy preggy, 2x dktor ambik darah utk confirmkan dan Alhamdulillah lpas ujian drah tu sy preggy dah 5week tnpa ada alahan. Doakan sy & baby dpmdahkan ye mommy2.. #firstbaby #ttc8bulan

4y ago

in syaa Allah aminnnn 💕 moga2 dipermudahkan segalanya 🥰

spttnya klau sminggu dh delay period,klau pregnant mmg akn naik dua line . mybe hormon sis . sy pn pernah tkperiod 2 bulan . check upt negative . gi jumpa doc,doc bg ubat untuk lancar period . pstu bru period sy dtg balik . Semoga ada rezeki sis 🥰

hormon tu sis . sllunya klau dh sminggu delay period mmg akan nmpak jelas double line . sy pn pernah mcm sis tkperiod dua bulan . prgi klinik check tkpreg . doc bg ubat lancar period alhamdulillah lpstu period dtg balik

Sy pun sama sis. Ada tanda2 tapi rupanya nak period. Ada cuba test upt tapi -ve. Sblm kawin sy mmg takde gejala2 nak period. Dah kawin ni lain pulak aturannya. Masih mencuba lagi

4y ago

Saya sebelum dgn selepas mmg irregular sis huhu tu kdg2 pening 😅

sama lah sis . mungkin hormon kot . saya pun pernah delay sampai seminggu , check negative then selang berapa hari period pun tiba hihi . in shaa Allah moga ada rezeki sis nanti. ❤️

sometimes it just ur hormones..u wnt it so badly that ur body mimick the symptoms..

Boleh cuba periksa ke klinik puan 😊

kdg tu hormon