Ketulan Payudara

Hi mommies✋? Saya bersalin April yang lalu. Sewaktu kehamilan saya ada perasan ketulan di kedua dua belah payudara saya anggaran saiz anggur. Checkup di KKIA nurse dan Dr kata tidak berbahaya & memudaratkan tapi mereka masih refer pada Hospital. Appointment September 2023 Tapi dalam tempoh sebulan ni saya perasan ketulan tu aktif sebab dia membesar (sekarang bersaiz golf) dan bengkak membenjol kemerahan dan agak sakit/ pedih. Saya fikirkan pada mulanya ia bengkak susu. Tapi setelah tuam, berurut, tungku dan sebagainya kawasan tersebut masih sakit (bengkak susu surut sedikit namun benjolan masih ada) Soalan saya, apa prosedur perlu saya lakukan? Walk in Klinik, atau saya boleh direct bahagian Kecemasan hospital selain hospital temujanji sekarang? FYI, saya ada pergi klinik swasta untuk check. Berbekalkan ubat surut bengkak dan antibiotik, tiada sebarang perubahan. Saya ada juga ke bahagian kecemasan hospital yang saya dapat temujanji tersebut tapi terlalu lama & saya putuskan untuk balik (3pm -12am tak dipanggil untuk rawatan? anak tinggal dirumah saya terpaksa balik sebab bengkak susu makin teruk) #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

2 Balas

pegi hospital private. hospital kerajaan mmg lah lama. dh mmg maklum sendiri. boleh je bwk anak sekali pegi hospital tu. x perlu tgl kn dkt rumah. pump susu pon boleh je bwk sekali.