7 Bulan Hamil

Hi mommies.. Sakit&sengal2 pangkal paha pada trimester terakhir, mommies semua pernah alami ke?

8 Balas

ye.. sy sdg alami.. xtau cane nk cite.. mcm antara bwh perut belah kiri ngan pangkal peha kiri.. kanan ok.. kdg ble jln tu, die punye sakit rase nk seret je kaki belah kiri.. nk angkat kaki pn susah.. klu tdo, nk menhiring kanan ok, dr kanan nk ke kiri, siap bunyi prapp tulang sy.. dh mcm org tua plak.. hehe

Yup.. sya belah kiri. Time nak berdiri dari duduk n baring, mmg sakit. Kena jln 5langkah mcm tu br rasa ok. Kadang nak ja terus bejalsn x nk duduk or baring😂😂😂

Sy kalau nak bangun dari baring tu mmg sakit sangat dekat atas miss v tu. Makin besar perut ni makin sakit kt situ. Skrg 27w

4y ago

Yep.. 💪 As long x kluar darah atau kencing masih lawas, ia normal.. Saya 2 kali kena UTI, 26week&35 week.. Minggu 35 kena induce takut UTI berjangkit pada bayi, so lahirlah sang puteri 20/11/2019.Bayi sulung.. Kena tahan 5 hari jugak kat wad utk monitor baby&saya dgn bagi antibiotik.. 😊

sy pula baby asyik mengeras kejap ke ats ke tepi ke kiri ke kanan... alahaiii risauu pula normal rasanya

Sama jugak..saya pn dah 30w..bila nk angkat kaki sebelah akan rasa nyilu kt tulang paha..

Sama la.. Saya belah kanan nk tido pun x selesa asyik berpusing2 je..

Kita geng mommy 🤣🤣

5y ago

Ketulan lendir sebesar kuku brwarna coklat pun keluar masa ni.. Ada pengalaman x? 😅

Tgh alami