minggu bersalin

Hi mommiess, boleh share tak pengalaman korang minggu keberapa korang bersalin ya?

minggu bersalin
75 Balas

38 week.. ank first.. sepatotnye 7/1/2020 due date.. tp sebabkan kiraan kick baby X cukup sy Pg emergency.. check Nadi baby semua ok.. doc ckp baby sy kuat tdo SBB to kurang kick.. Pasto tnye nurs "tros blh blik kn.." nurs ckp "blh je X de pape.." tetibe doc tanye "awk nk bersalin skg tak..?" SBB sy gdm on diet control kne induce so brsalin lh 31/12/19 bpe jam je LG nk 2020.. ank plg mude dlm batch 19 ???

Bersalin 38 minggu.. Air ketuban kurang.. Doktor paksa bersalin jugak. Kena masuk ubat 3 kali.. Subhanallah.. Mmg x blh lupa sakit dy mcm mn.. Mcm nak putus nyawa.. Pintu rahim mmg susah buka sy sakit nk bersalin sgt2 dah. Satu hari menahan sakit contraction tu.. Syukur alhamdulillah dpt bersalin normal tanpa jahitan.. Sakit tu mmg x blh lupa.. ?

39w4d. Keluar lendir putih lepas maghrib malam pukul 10 sempat makan banyak dan buang air besar ?lepas dr tandas perut mula sakit mcm senggugut kira punya kira makin kerap sakit nya then keluar darah bru kelam kabut gi hosp pukul 12 lebih dah then pukul 5 Alhamdulillah baby keluar ?

36 minggu turun lendir darah..kena admitted ward..then, 36 minggu 6 hari baru bersalin..kalau 37 minggu still xbersalin, doc ckp nk induce.. ?

4y ago

Yup..sbb doc ckp contraction makin kerap..nak tunggu bukaan 4 cm yg lambat..xsempat nk tunggu raya lagi 1 minggu.. ?

39w spatut nye checkup kk tp X g sbb dh brsalin pg tu..wasap nurse kate xdtg sbb dh brsalin..??

Anak pertama : 38 week Anak kedua : 38 week Anak ketiga : menanti hari : 38week 4day

38w 6hari. Sye x bersalin lg .. Masih menunggu bile bby nak kluor xdk bgy respon apaa2 pun lg

4y ago

Sye dah selamat melahirkan bby boy , 01/03

39w5d. yg sekarang tengah pregrant 35w..maybe ceaser.tunggu date dr doc

39 minggu..due keluar 3.8 tp dia nak 31.7..sekarang dah 6 bulan ?

Anak sulung,36minggu/1hari Anak kedua 38minggu Anak ketiga 38minggu