Bersalin Czer. Share Pengalaman Korang.

Hai mummy yg bersalin czer start bila korang mula pkai bengkung ye ? Dan korang ada pakai perancang ke lepas tu ? Ada tak yg bersalin czer tapi terpregnant jarak dekat ? #firstmom #firstbaby #ingintahu #bantusharing

2 Balas

bersalin czer wajib jarakkan kehamilan. atleast 2y. bwh 2y risiko rahim pecah sgt2 tinggi. sbb tu bila u czer, doctor kebykn nye suruh amek perancang. luka luar boleh nmpk dh pulih tapi bahagian dlm kite x tau. and ade je mommy even dh 2y czer still rasa nyeri2 dkt tmpt jahitan. and bila bersalin czer boleh pakai bengkung zap selepas 6bulan bersalin. tapi lps bersalin jgn makan ikan haruan. x kira pati ke fresh ke apa2 berkaitan ikan haruan.

tak pakai bengkung sbb perut dah ok. tp kalau gelebeh sgt pakai lepas 6 bulan. sy pakai iucd sbb mmg nak jarakkan. risiko utk pregnant jarak dekat amat2 tinggi. sila bincang dgn doktor anda jika berlaku.