bersalin

Tanda2 bersalin??Share la pengalaman korang.. #FirstPregnant

4 Balas

sy perut mngeras trlalu kerap.. lebih kerap dan lama mcm dalam hampir sejam tu perut keras.. lepas tu lagi nanti begitu juga.. then kurang gerakan baby dlm perut.. ada juga pegi kencing nmpk mcm jeli wrna coklat gelap jatuh dlm jamban. lepas tu pegi cek ptg tu dpt tau baru 1cm bukaan then kena suruh pulang.. cek lagi masa hari selasa, baru 2cm. kena lagi suruh balik.. 😂 last tu hari rabu makin lah brtmbh turun darah tp bukan drh btl. cuma wrna coklat yg ke arah kemerahan sikit.. ptg tu jg pegi. perut ada rasa kerap stres dah mcm sikit2 sakit.. sekali baru 3 cm lebih sikit dan belum lagi bole masuk bilik bersalin, tp sy pilih tunggu d hospital dn x nk balik dah. penat ulang alik. jadi rasa btl2 akan bersalin tu masa nurse pun dah seluk dan byk kluar darah. malam tu jm 9 pecah ktuban 😂 siap sedia dah nk minta sorong pegi wad bersalin . bersalin tu punya lah payah sbb cuma nk tahan kontraksi tu ja.. bersalin tu x susah tapi sy suka hati je push ,dh lh x betul. pdhl dah kena pesan suruh push mcm buang air besar mcm tengah sembelit tu..

1.Pecah air ketumban 2.Turun darah 3.Perut mengeras dlm jgka msa yg lama ttpi berulang

3y ago

sama2 sis

Ok

Tq