Kembali hamil selepas keguguran

Hi mommies..nak tanya, selepas keguguran n cuci rahim, berapa bulan sebaiknya dibolehkan utk hamil lagi? Dan brp lama tempoh pula dr hari cuci rahim tu baru boleh bersama suami?

1 Balas

Lepas keguguran, next pregnancy best plan lepas 6 bulan sbb sis kena bagi rahim sis sihat dan kuat dulu. Pastikan period sis kembali normal. Nak bersama suami lepas cuci rahim, at least tunggu selama 2 / 3 bulan sbb seperti I sebut td rahim dan badan kita perlukan masa utk pulih sepenuhnya. Sebenarnya lepas keguguran, sis kena berpantang, ada ibu pantang selama 2 minggu, ada yg sebulan dan ada yg 2 bulan. Sis boleh juga dptkan nasihat drpd pakar OG utk kepastian.