Rasa loya masih ada cuma kurang muntah pada minggu ke-11.

Hi mommies! Nak tanya adakah normal sekiranya kekerapan muntah akibat loya berkurang pada minggu ke-11? Loya masih ada, cuma dapat dikawal berbanding minggu-minggu sebelumnya.

3 Balas

Normal. Jgn risau. Setiap org simptom dia berbeza. Ada org langsung x ada simptom loya muntah. Sy loya muntah2 teruk sampai nak masuk 8 bulan. Pernah sampai tahap hyperemesis gravidarum sampai dehydration dan pengsan. 3x admit wad.

3y ago

Terima kasih atas maklum balas dan perkongsian pengalaman Puan!

harap2 lah xde apa kan.. saya pun msuk 9w tp rsa berkurang sikit mual2 tuh.. tp msih stay mual lah.. pening2 skit kepala.. tp xmacam sblm masuk 8week..

sama lah sy 10w da kurang muntah tp still ade rasa loya..now 11w hopefully xde loya da lepas nih