Minyak kelapa dara

Hi mommies..i'm in my 33 weeks or pregnancy..my frens duk bgtau sy utk use minyak kelapa dara start dr sekarang...kena start minum and start sapu kat bawah starting 36 weeks...effective kew minyak kelapa dara nie????

3 Balas

sy xmnum pun mnyak kelapa dara/air selusuh smua tu...ikut pda bdn kita jgk...better mnum air suam ja puan...sy admit ward 9pm, bukaan 3cm...kul 2am cek bukaan 5cm...kul 5am dh brsalin...mindset kna +ve ja puan

paling x lalu time kwn sy suruh minum tu, aduiiii.. sy skadar guna utk urut2 kwsn faraj tu boleh la, nk mnum mmg xla.. up to you sis, mana yg rasa selesa ok jek mencuba..☺️

Sy dh start mnm jns soft gel,, selepas mkn ambik sebiji,, alhmdulillah OK,, mlm sebiji