Ubat Zincofer

Hi mommies,i nk tanye mcm mane cara nk mkn ubat zincofer tu? anyone can help me? Tq in advance ❤️

2 Balas

Boleh mkn pagi pagi, gap 2 jam, baru ambil breakfast. Atau boleh mkn mlm sebelum nk tido, slps gap 2 jam (atau lebih) dari last meal (dinner). Jika ambil tanpa gap slps mkn, ada kemungkinan akan muntah semula ubat tu dan segala mknn yg ada dlm perut 😅 utk better absorption, saya mkn dgn air sunquick tanpa gula. Dan gap kn jgk slm 2 jam dr minum caffeinated drink/susu masa mkn ubat.

cara saya, saya akan makan masa nak tidur. Saya akan stand by ubat dengan air dekat tepi. Macam dah nak terlelap tu, baru saya makan dan terus tidur. alhamdulillah tak muntah. 😅 Tu je cara yang saya rasa berkesan untuk saya.