Hi mommies,nak tnya pasal ubat zincofer.

Ada tk yg tk boleh telan ubat tu? Any option lain tk untk gantikan ubat tu dngn supplement or what? Yg khasiat dia sama mcm zincofer tpi bukan zincofer 🤣🤣. Help please

4 Balas

Saya🙋🏻‍♀️Refer semula dengan nurse then nurse tukar vitamin yang lain untuk saya. So awak pun kena refer balik dengan nurse/doktor awak.

3d ago

Saya dapat yang 4 serangkai tu. - Folic acid - Vitamin B - Vitamin C - Ferrous Fumarate (yang ni nurse up kan dose saya) Saya dapat Zincofer sebab HB saya turun jadi 9.7 tapi tak serasi pula. Setiap kali makan muntah walaupun dah tukar cara makan. Tu yang ferrous fumarate tu nurse up kan dose.

kalau x boleh makan zincofer boleh beli dkt farmasi luar cth maltofer rasa coklat , iberet pun ok tapi rasa besi sikit

saya rasa sejak makan zincofer saya muntah muntah. sebelum ni jarang muntah. adakah zincofer penyebabnya?

ambil maltofer wak

3d ago

boleh beli di farmasi je wak, rasanya ad coklat sikit..boleh kunyah atau hisap, tp bergantung pd org juga rasanya tu at least tak la rasa zink sangat mcm zincofer