Baby susah tidur

Hi mommies..anak saya 30 hari... Dari semalam dia susah betul nak tidur ....tidur dilengan ,letak tak sampai 15 minit berjaga lagi...susu banyak dah susu ..sendawa apa semua dah..sampi terjeluak ...ada tak pengkalan macamni...apa nk buat ye?

6 Balas

Susah tidur tu dia nangis tak sis? Baby sy l’un baru masuk sebulan.. dia kejap2 bangun nangis.. dah susu kan pastu stgh jam kmudian dia merengek sbb perut dia kembung + susah berak.. last2 sy tukar susu pastu utk rawat kembung perut sy beli gripe water sbgai ikhtiar.. dia mcm sakit bila nak kentut.. malam selepas bagi gripe water dia x kerap bangun sbb x selesa perut.. dia cuma bgun nak susu shj

1y ago

Minum apa tu? Susu?

Sya perasan bila baby sya taknak tidur lepas dah sendawakan, dah susukan, dodoi berjam2, dia sebenarnya tak selesa perut.. Dia masi nak sendawa lagi. Sya dukung saja dia sampai keluar sendawa (selalunya bersama muntah) kdg2 sambil pat2 blkg dia.. barulah dia terus tertidur lena

Baby sy pun sama. Masa demam kuning elok je tido. Bila dah sembuh kuning dah masuk sebulan. Malam2 tak nak tido meragam nak apa tak tahu. Last2 letak dalam Buaian baru nak tido. Skrg kena ajar kurangkan tido siang.

bby sye pun mcm tu..kne bg tdo kt lengan tu lme2 sket bru letak kt tilam.. da la mkin berat, lenguh da tgn nie..

kembung x? cuba tdo kn atas dada. biar sejam dua. bru ltk bawah, alas kn dgn baju u yg dh pakai.

boleh cuba follow fb baby language.