early pregnancy

hi mommies,ada x mommies yg nak masuk 10weeks tp x rasa mcm pregnant pun? xda alahan,selera mcm biasa..

21 Balas

Lain org lain rasa dia, semua tak sama. ada je org takde simtom mual2 sampai ke besalin. itu kira rezeki dia. byk ibu mengandung lg suka takde simtom morning sickness & mual. sbb seksa. awk tak rasa jd itu rezeki awk boleh mkn boleh bau tk muntah2 hihi. yg penting baby dlm kandungan sihat❤️ itu yg penting.

Depends badan masing2. Mcm sy dulu, sepanjang pregant takde alahan dan selera mcm biasa, tahu2 janin tak berkembang dan gugur. Kalau ada alahan minggu2 awal ni, lega sikit hati sbb tahu dlm badan ada progress something2.

Tahniah...Saya yg 1st dulu HB yg alahan...tunggu bbrp minggu lagi dah blh rasa baby kick...moga dipermudahkan segala urusan puan n moga berbalik semula kpd kami yg sdg usaha lagi ni...aminn ya mujib..

Samelahhh.. Alhamdulillah nak masuk 31w xde morning sickness. Cuma mase 1st trim semua benda mls nak buat & rase penat sgt2. Nnt 2nd trim bertenaga sikit. Then masuk 3rd trim malas semula 😂

Saya rasa normal tu... sy 8w... baru je rasa ada alahan tp sikit sgt.. rasa benci bau² minyak panas dlm kuali, downy pd selimut dan x lalu mkn nasi.. loya sikit je tp x sampai muntah².

Sy 7weeks dan takde morning sickness, xde muntah. Tp ada org tu dia 10 minggu xde alahan xde muntah dia kata dr tu cakap blh sebabkan keguguran sbb bby x keluarkan hormon 🥺

2y ago

baby da ada heartbeat baru saya start alahan around 8 weeks mcam tu.

Mcam sy smpi skang dh 23minggu mcm xde rsa apa, bdn ringan je. Perut mcm buncit je, xde alahan lngsung. Xtau la bby boy ke girl sbb pregnant boy atau girl alahan xde.

Normal je. Saya masa first trimester pun lebih kurang mcm tu. My opinion is, setiap org lain experience pregnancy nya. So just enjoy the moment ✨

saya pun macam tu jugak . dri awal hamil sampai dah nak masuk 5 bulan ni tak rasa apa2 langsung hahah alhamdulillah

Normal klau xdk alhan sis,, saya pun dari first dpt taw preggy smpai prot 8 bulan xdak ap2 alhan☺️