Manfaat Sentuhan Kulit Ke Kulit

Hi Mommies! Ada banyak manfaat sentuhan kulit ke sulit antara ibu dan bayi yang baru dilahirkan malah bayi juga suka berada di dakapan hangat ibu tercinta. Ketahui manfaatnya di sini: https://my.theasianparent.com/ibu-dan-bayi/web-view

7 Balas

nama lain utk ni ialah kangaroo care.. ms ank sy lahir 34minggu ms stay dkt nicu doc pakar ada ajar ttg ni dan mntk smua ibu yg ada di nicu amalkan pd bby msing2.. sekurang2nya amalkn sehari selama 6jam letak bby dlm baju buat sesi kangaroo care.. supaya bby rs kuat smgt..(esp bby prem) bby rs dsygi..bby akn bersmgt tuk menyusu dan selain dr itu mengikatkn lg kasih syg mak dan ank...ank pn nti tdo lena..hehe..ms kcik2 dlu senang letak dlm bju..ni dh bsr nk letak dlm bju..mmg xleh dh..hehe😂😂😂😂kekdg ada ms dia request nk duk melekap je..bila dtg time2 nye. siesly tu moment pling indah dlm idup yg pnh d alami.. make sure kalau nk wat gini pkai bju yg bsr dan selesa ..kalau ada butang dpn lg mudah tuk msukkn bby dan kluarkan bby dr dlm baju 😉✌

harap ank kedua nnt dpt moment ni.. Masa hud xdpt doc nurse terus bwk Hud p NICU 😭

Rasa indah, tenang, damai yang sukar digambarkan!

alahai rindunye moments nie..hilg smua skit..

ouhh begitu,,bru gue gerti kok😁

moment indah😍

😘😘