BERAT BABY

Hai moms.. sy dah 36w4d.. Berat baby 2.7kg. Korg rasa normal tak? Berat baby korg brp??

13 Balas

2.7kg tu normal and dh matang.. mksdnye baby dh blh lahir.. tp better lahir 37 weeks ke atas.. time jumpe doctor tu patut sis tanye terus ape yg sis nk tanye lg sng 😅 Sy mase 36weeks 4days berat baby 2.7kg jgk.. and ni ape yg doc explain kt sy.

Sy 36week berat baby 1.9kg.. Doktor kata utk sy dia tak mintak byk. Dapat 2kg masa 37week pun dah ok da. Anak 1st lahir 2.16kg je.. Alhamdulillah anak tak ada apa2, just jaundis je lama sampai sebulan.

Ikut kata doktor. Kalau doktor kata normal then itu berat normal baby awak😊 Setiap ibu tak sama tau kandungannya awak. Saya 36 weeks, 2.2kg. Normal untuk saya.

saya 37minggu baby berat 2.595kg Alhamdulillah doktor ckp ok je just kecil sikit tpi okay laa. lepasni nak amal mnum susu je supaya bby cepat besar skit.

Sy 36w1d. Berat baby dah cecah 3kg. Doktor ckp dah mcm usia baby 37w. Janji dia gerak ok semua ok should be ok. No worries. Monitor je gerakkan baby

Sy last check up 35w6d berat baby 2.2kg je, dr kata ada kecil sikit, next week kena refer pakar utk scan dan buat ecv 🥲

11mo ago

buat lah ecv. baby kecil senang pusing. saya buat ecv 37w alhamdulillah berjaya. berat baby tk sampai 2.5kg time tu

rasa normal sebab saya 36w5d berat baby 2.5kg.. doktor kata normal je tak ada masalah

Sy 36weeks berat baby 3.4kg.. terpaksa kena appointment jumpa doktor sbb baby besar

36w..brt bby 2.7kg... Tp saiz kpala plk kecil dri usia nya..saiz 33w..

sama lah.kita 36w tpi x tahu lagi berat baby brpa..