cuci telinga bayi

hi mommies. .telinga anak sy mcm ade kuning2 sikit mungkin sbb masuk air. .blh ke cuci guna cotton buds. .sy nak cuci tp takot terluka or cedera. .tak berbau sangat. .sy takot klu sy cuci makin teruk. .

2 Balas

boleh..tapi bukan korek..sapu cotton bud tu dgn baby oil.. saya mmg seminggu sekali akan bersihkan telinga anak saya sampai baby dah tau bila saya nak bersihkan telinga dia mesti dia akan duk diam²..dan say hurmmm 🤣..seronok kot org geli²kan telinga dia

2y ago

best nye. .ank sy bila sy mngiring kn dia. .dia nk jgk kalih bdan blk. .😅😅nk jgk tgk ape kita buat

boleh awak. jgn korek dlm. just lalukan cotton bud tu dkt bahagian luar dn lalukan kt lubang telinga die.

2y ago

haah dia dekat area lubat tu. .tak dlm. .tp still boleh nmpk mcm lmbab