Menyusu sah solat

ada yg arif tak untuk jawap soalan saya, baby BF so kadang bila lepas menyusu takda la saya cuci nipple saya ke apa mmg saya biar je soalan saya, sah ke wuduk solat saya kalau saya tak cuci nipple saya& solat dalam keadaan breastpad saya ada sisa susu..

1 Balas

sah je .sbb susu tu bukan najis..dr susu tu nnti menitik spnjng kita solat better pakai breastpad..tp kalau msih rs was2 boleh rujuk pd ustazah dan ustaz yg lebih arif ttg ni ...mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin