gastrik,pedih ulu hati

Assalamualaikum..sape dekat sini masa preggy ari2 gastrik n pedih ulu hati..sampai muntah darah....uolss atasi mcmner ye....

5 Balas

wasalam. sy 2nd baby ni mula2 dh kena gastrik.pastu lpas sminggu xtahan sgt,pegi jumpa klinik,doct bg ubat. makan tu alhamdulillah ok sikit. n time tu baru tahu pregnnt 4 mggu. skrg doct suruh hbiskan ubat gastrik dulu,then bru start makan multivitamin untuk pregnnt. doct sarankan jgn mkn ayam/dging dulu,mkn bubur nasi dulu. sis try consult dgn dok. ok😊

Preggy berapa bulan? Klu 1@2nd trimester boleh minum water kefir @ kombucha tea. Sy dl pun mcm awak. Gaviscon tu sehari smpi 2@3kali sbb dah x tahan sakit sgt. Tp tulah hilang sekejap je lepas tu jadi balik. Water kefir tu sgt membantu

Tengah rsa ni sis.. Seksa rsanya. Kembung prut smpai tekak pn loya 24 jam.. Pedih prut smua ada la. Sy kene lagi truk dari xpregnant 😭😭😭

Doktor suruh sy mkn gaviscon..tpy sama jgk..kjap2 munth..smpi kluar darah..nk g hospital,ank sulung xad yg jge..family jaoh...

Same la kite..sakit gile.. Mkn ubat doc je bt mase skng