7 weeks pregnant 👶🏻

Hi mommies! Yang pregnant 7 weeks jugak, boleh tak share simptom atau alahan apa yang mommy tengah alami sekarang? Kalau saya, alahan mual muntah masih ada tapi mcm dah kurang sikit berbanding awal2 masuk 6 weeks haritu. Breast pun dah tak rasa sakit bila disentuh.

10 Balas

saya pon bru 7week..mual mkin teruk.sebelum ni kurang jgk plus tk boleh mnum air masakk ..hmm tpi awk boleh puasa tk?

7mo ago

Yekeee. Saya buat masa ni tengah kurang esok lusa tak tau lah. Minggu pertama puasa. Minggu kedua tak puasa sbb alahan kuat. Semalam (isnin) saya cuba balik sbb rasa mcm dah kurang tapi bila puasa alahan tu jadi teruk, muntah sampai habis isi perut, sampai sakit abdomen. Mungkin sbb masuk angin kan. Sudahnya masa buka tak lalu nak makan sebab tak selera dah muntah2. So harini saya tak puasa. Esok In shaa allah saya cuba puasa. Nak cuba buat selang seli tengok okay tak.