Brp weeks ye utk buka buku pink?

Hi mommies, sye bru 5weeks, nak tnye bila boleh g KK ye utk booking bukak buku pink? Sye tkde pengalaman bab ni sbb bru 1st baby. Haritu early scan sye g klinik biasa je bila scan still blom nampak kantung,so sye igt nk repeat scan ni 8weeks dlm hujung bulan feb ni.

6 Balas

kalau dah scan 8w kat swasta nnt, boleh terus call KKIA lepastu utk booking tarikh buka buku pink n tanya sekali kena bawa docs apa nnt. saya call kkia masa 8w after scan kat swasta. nurse terus bagi tarikh appointment n dia bgtau siap2 docs yg kena bawa. now sy 9w n first baby jugak. tahniah awak 🌹

1y ago

Ok awak.tq ye. Btw tahniah jugak🥰

hi,sy pun 5week..hritu ada pg ke klinik utk tanya tarikh utk buka buku pink tu..diorg ambil detail,nnti kndungan dh 8week diorg akan call utk dtg buat buku..nurse ada ckp,kalau diorg call nnti,boleh dh kalau kite nk scan d swasta time 8week..kalau scan skrg katanya blum boleh nmpak,kcik sgt..

1y ago

you're welcome

I 5week dah buka buka pink. KK i sini. Mostly depends dgn kk area sis

1y ago

Ok hujung bulan i try g kk

tempat saya di seri kembangan 7 weeks dah boleh buka buku pink

ikut tempat juga, mcm tempat saya 10w bole buka dah.

1y ago

Bil ? Ade jugak eh ?

10w better