suntikan depo provera

hi mommies... sy skrg sedang on inject depo provera.. cuma sy mau btnya.. sehari slepas suntik depo , n buat hubungan dengan suami blh pregnant tak? sy first pakai perancang inject ni... sy risau kalau pregnant skrg...

1 Balas

Dia minimum 3hri lpas ccuk bru efektif ubat tu. Tp klau sis xsbur time tu ok ja. Cuma kena tahu sperm bolei hidup 3-7hri dlm rahim. Sy ccuk depo. Tp buang dlm pkai kondom. Klau x buang ja luar. Dan cek ksuburan guna opk. Time sbur xbersama.