Pinggul ke peha sakit dan susah jalan

Hi mommies. Sy skrg dah masuk 7 bulan, dah 3 hari kaki sebelah kanan sakit dari pinggul ke peha. Susah bangun dari katil, susah berjalan. Terpaksa guna kaki sebelah kiri utk support. Ini normal ke? Atau sy perlu jumpa pakar Orthopedik? Susah sebab pergerakan limited sangat.

2 Balas

Normal. Jaga posisi /postur dan senam sesuai kehamilan. Tinggikan kaki semasa rehat/ tidur. Nak urut atau terapi lain pun boleh. Tapi pastikan yg bertauliah dan mahir dgn ibu hamil

kaki penat tu.sebelum tdur suh husband urut2 dgn minyak..bangun tdur urut2 dulu sebelum start berjalan..pastu time free2 pulak try buat senaman kaki..