Proses keluar wad anak tak sah taraf

Hi mommies, sy pregnant baby tak sah taraf and akan bersalin dlm bbrp hri shj lagi. sy dgn psgn dh berniay nk bagi org lain utk jaga baby ni, mksdnya utk diangkat terus oleh family tu sbb kmi masih student dan mmg takde plan utk berkahwin. surat perjanjian dgn family angkat pun dah sedia, proses pengangkatan pun sy dh baca dn ambil maklum. boleh ke kalau family angkat tu yg jamin sy dan baby utk keluar wad, sbb sy mmg tknk family tahu. ada yg kata kne waris terdekat. family sy jauh mmg tak boleh dtg. harap bantu ya🙏🏻

3 Balas

macam kawan saya. kalau hospital swasta, sis umur 18 keatas sis cakap yg sis nk jaga baby tu. nanti diorang lepas baby tu dekat biomom terus. tapi kena tadah telinga laa nak hadap bebelan diorang. urusan dalam 7hari jugak baru selesai. lepas dah keluar hospital baru settle urusan baby dengan family angkat.

Lepas bersalin nnti pihak kebajikan Akan jumpa Kita,Tanya pasa kebajikan anak,terus terang je dgn dorang,ckp NK angkat bgi org ,tpi org Tu mesti la Ada sekali dgn awak nanti,senang NK berurusan dgn pihak kebajikan

Pengalaman saya, ada kawan yang mengandung anak tak sah taraf. Memang kene waris yang jamin keluar. Melainkan bersalin hospital swasta. Maybe tak kot. Tapi kalau bersalin hospital kerajaan. Waris memang wajib