Anak Angkat

nak tanye . ok ke kalau saya ade plan nak jaga baby dulu selepas bersalin , mungkin dalam 2 minggu/ lepas baby hilang kuning(kalau baby ade kuning) / lps saya rase ready nak bagi. saya dah ade Family angkat untuk baby saya tapi sebagai ibu saya nak rasa jaga sekejap baby saya. 🙂 memang akan jatuh rasa sayang tapi mcm mn pun sy tetap kene bagi family angkat tu sbb saya mmg x mampu nak jaga and ade masalah2 lain. tolong bagi pendpt boleh? saya strees sgt2 fikir

2 Balas

benda ni kena bincang dgn fmly angkat. dorg bagi atau x. fhm kite rasa sedih sbb terpaksa berpisah dgn ank, tapii kite kena fikir jugak perasaan dorg, dorg pon sama mcm kita, excited tgu kedtgn bby. lagi pon kalau awk nk tgu awk ready, rasanya awk xkn ready nnti utk lpskn bby sbb dh rasa syg sgt dkt ank tu. apa kata, awk buat perjanjian nk dtg melawat anak dua minggu sekali ke, seminggu sekali ke. tapi make sure ade hitam putih. kekdg fmly angkat ni bila dh dpt anak dorg xbagi dtg melawat sbb tkut nnti ibu tuntut anak balik. dan kalau dorg ade buat angkat sumpah, awk lagi xde hak lps tu. even nk dtg melawat kalau fmly angkat x benar kn.

kalau awak jaga memang akan sayang lah, sbb mak saudara sy jaga anak abang dia baru lahir dlm seminggu mcmtu (abg dan isteri dia miskin anak 6org, tak mampu jaga), bila isteri abg dia mtk balik, mak saudara sy menangis2 rindu kat baby.. last2 isteri abg dia tak jadi ambil. Sy yg tak suka budak pun boleh syg tau kalau dah pernah jaga.