Prosedur Melahirkan Anak Tak Taraf

Assalamualaikum..Sy nk tnya tentang prosedur kelahiran anak tak sah taraf..Umur sy dh 20 tahun lebih n skrg sedang pregnant anak x sah taraf..Time discharge lps bersalin nk bawak kuar baby nnt blh ke jika ibu saudara sy yg jadi pewaris utk bawak sy dgn baby kuar hosp sbb ibu sy stay jauh x dpt balik keje kt sana..Betul ke polis n jkm akan turun tangan utk ambik baby nie?Sy dgn bakal memang nk jaga anak nie n yg tau pasal kandungan sy nie cuma ibu kandung sy n ibu saudara je..Harap ad yg sudi jawab soalan sy nie..TQ #ingintahu

1 Balas

apa yang saya tahu, proses kelahiran sama ja dengan ibu² lain...bezanya memang akan ada campur tangan JKM sebab nak jaga kebajikan baby...sekiranya awak tak mampu nak jaga sendiri baru JKM ambik alih...tapi kalau mampu JKM langsung nak ambik baby awak ya so jangan risau...untuk discharge pulak sebab mak memang jauh rasanya hospital tak kejam...as long waris tu memang betul ahli keluarga.Cuma tulah memang kemungkinan awak seorang je yang boleh daftar kelahiran dia nanti sebab tak saraf tak perlu maklumat bapa.

11mo ago

Ouh mcm tu, tq sis sudi jwb post sy.. 😊