Vitamin KK

Hi mommies, sy pregnant 13w. KK ada bagi zincofer tapi sy tak boleh makan, bila makan mesti muntah😭😭 Boleh ke sy tukar ke maltofer tanpa presciption dari nurse KK/DR? Sbb maltofer kena beli di farmasi kan. Mksdnya sy terus beli tanpa tanya nurse.

3 Balas

Mkn zincofer dgn air oren juice utk elak mual. Mkn bila perut kosong. Klau mkn zincofer lps mkn mmg muntah.

sy dulu pun tk ngam dgn zincofer. nnt inform nurse so nnt dia akan bagi jenis lain. cth obimin dll

better bgtau nurse/ doktor