Alahan 15w

Hi mommies. Sy preg 15w tapi alahan masih teruk. start alahan haritu waktu 6w smpai skrg tak kurang. lagipun sy kerap gastrik & setiap pagi memang akn muntah angin (kuning). setiap kali mkn & minum pun akan muntah balik. ada apa2 tips tak untuk kurangkn alahan ni?

6 Balas

Pergi klinik, doc akan bg ubat tahan muntah@maxolone. Ubat ni bole makan walau perut kosong. Lg bagus makan ubat ni dlm stgh jam/sejam sblm makan. Baru la tak muntah. Hyperemesis ni kalau dah masuk 2nd trime pn masih ada n teruk, insyaAllah dia akan kekal smpai 20weeks plus. Sy kena 35weeks. 😌