Alahan Terlampau Teruk

Mommies sy Hari2 nngs.. X kuat rsanye? smpai trdetik menyesal dlm hti.. Tp Cepat2 istirghfar.. Alahan second baby ni teruk sngt2.. Trun berat 7kg dlm masa 3 mnggu.. Sy dh Cuba mkn sikit2 tp kerap.. Tetap muntah2... Tiap mlm mnangis?????

5 Balas

sy pun alahan x kira waktu....semua bau yg agak strong xboleh...terutama bau menumis.Asal makan muntah..minum susu muntah..minum jus buah @ buah2 pun muntah.Last sekali kena pakai gelang untuk morning sickness/ mabuk laut...baru ok..much better..& skrg dh boleh mkan tnpa muntah.Boleh try cari gelang tu kat farmasi

5y ago

Oo yeke ada jual ye.. Nnti sy nk cri la.. Mmg truk sngt ni.. Smpai msuk wad.. Hbis je air blik.. Pastu mcm tu la smpai ke hri ni..

Sis makan makanan yg masam untuk redakan alahan sis tu.sy pun macam sis juga.turun berat badan sikit tapi sekarang ni alhamdulillah alahan hilang sudah.semoga sis tabah ya...kuatkan hati dan zikir banyak2...insyaAllah

5y ago

Tidak apa,asalkan ada isi perut.tapi seeloknya kena ikhtiar juga la ya,kesian baby lapar nanti

ni gelang morning sickness yg sy maksudkan..1 kotak ada 2 band..kena pakai dua2 belah pergelangan tgn..try cari kat farmasi

5y ago

boleh try google pasal gelang mabuk laut @ morning sickness ni...😊

Sy dulu kena minum air oren je all the time

5y ago

X jln sis.. Muntah jgk.. ☹️

Minum oren pun. Tak jalan ke sis?

5y ago

Tula. Kalau gosok gg saya ala kadar je. Xtahan bila ada buih kt dlm mulut mesti 🤮