Berat badan baby 6bulan

Hi mommies, sy geram dgn org sekeliling suka btul banding2 anak mereka dgn anak sy terutama mentua sy😭😭, baby sy dah 6 bulan lebih beberapa hari lagi masuk 7 bulan, baby kuat susu, kuat makan, tidur pn ikut time, tapi badan dia xda berisi..stressnya saya, apa perlu sy buat lagi supaya badannya ni cpt berisi..

2 Balas

pekakkan telinga sis, kalau parent pun jenis kcik , anak pun lebih kurang juga. janji dia aktif , berat dia dlm graf, so ignore. sis bgtau kt husband la, suruh dia jawab bila mentua kata mcm tuh. sbb saya pun mmg da pesan kt husband ,apa2x back up n jgn nak bandingkan anak lambat ke saiz badan ke apa.

berat, bmi semua normal tak? kalau normal biar jelah org nak cakap apa. asalkan anak sihat. tu yg penting dari dengar cakap orang