Berat Badan Bayi 2 bulan

Bayi sy baru berusia 2 bulan lebih..Berat badan ada naik tapi betulkah badan bayi tidak berisi akibat kurang menyusu?Mesti berketul-ketul macam bun tu kah bayi umur sebaya ank sy baru tanda sihat dan cukup susu..Dia hanya mampu menyusu sehingga 3 oz saja..Sy agak tertekan mendengar teguran org skeliling akan saiz badan ank sy walaupun berat dia naik dgn baik..#advicepls #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

sesetgh bby ni ikut mak pak dia gak, klu dh mak or pak dia halus, cmne dia nak jadi bun ketul2, lagi bby tu bru 2bulan, lemak punx timbul lagi.. 😂org sekeliling tu dh xde pekdah agaknya keje nak bandingkn anak org dgn anak dia.. xyah trtekn sis, klu depa kata anak sis kurg mnyusu, kurg nutrisi, perlu makan nasi 1 periuk, ckp ngan dia, ' betul ke kak? leps ni sy jumpe akk jela, xyah jmpe doctor dah..klu anak sy skit pun jmpe akk jek..hebatnya akk..' aumm... * tu klu sis dh x tahan sgtlah, klu sis msih mampu tahan, dgr jela dia ckp apa pun.. pstu 10mnit kemudian buat mcm xpernah dgr ape dia ckap..haha.. enjoy sis, sis bru hbis brsalin, xkan nak hbiskan masa dgn org cmni, baik sis tumpu pda bby, moment dgn bby tu yg kita mahukan..hehe