Berat badan bayi

Hai sy nk tnya sapa tahu ye cara nak naikkan berat badan bayi? Ank sy baru 4bulan, kecik halus je tk berisi bulat mcm ank org lain. Tpi minum susu kuat juga, cuma berat dia tak naik. Smpai mak mentua sy slalu tegur atau sindir mcm sy ni tk pndai jaga ank. Slalu bandingkan ank sy dgn cucunya sorang lgi. Sy terasa juga tpi diam je. Klau ada apa2 cara dn tips utk naik berat bdn bayi mnta kongsikn sikit. Thanks #pleasehelp

2 Balas

tips nie untuk baby yg menyusu badan sepenuh masa. 1. jgn kedekut makan. kerap makan dan makan makanan berkhasiat 2. bnyk kan makan orange 3. mlm sebelum tido minum sekurang kurangnye segelas milo or susu. untuk tahu susu penuh dgn zat atau x ambik sikit susu badan letak kat tangan biarkan ianye kering. bila kering rasa melekit x susu tu kalau melekit makne nye susu tu cukup zat. in shaa Allah baby akan Naik berat badan. sy dh try tips nie masa baby baru lahir dan dlm masa sebulan baby Naik berat badan 1.5kg.

Cba sis try tukar susu.. Selalu susu yg jenis mahal sikit, mmg buat berat baby naik.. 😊