Makan udang kering

Hi mommies. Sy baru preg 7 weeks, suka makan dumpling sayur campur udang..bila baca artikel pasal kehamilan, ada yg bagitau xbole makan. Rasa takut dah nak makan kat luar sbb kita x tahu apa dlm kandungan makanan?

2 Balas

Mungkin udang kering tu masin n mesti garam tinggi. Rasanya sebab tu x digalakkan. Tapi kalau masak sendiri kita boleh control kuantiti. Makan berpada2 ok je sis

Klu teringin masak sendri je lagi bersih dan selamat. Kita pon tahu apa bahan yg kita guna.