Makan udang awal kehamilan?

Haii mommies, nak tanya.. awal kehamilan (5-6w) boleh tak makan udang? 🥺 teringin nak makan udang #seriusnanya #pleasehelp #firstmom

3 Balas

boleh sis..saya bab makan masa mengandung memang tak ada pantang. semua saya makan. sebab kita makan pun bukan banyak dan bukan hari². cuma nak hilangkan mengidam je. kalau tanya doctor pun doctor cakap boleh makan. yg penting makanan tu dimasak dgn baik. jangan makan benda mentah/separuh masak ye.

2y ago

okey.. thank u awak! 😘

kalau sy pulak sy elakkan dulu masa awal awal sebab sy mudah kena kencing kotor/UTI.. jadi kalau sy makan seafood mesti akan sangkut UTI 😅

2y ago

oh okeyOkey~ so far saya Alhamdulillah tak pernah lagi kena UTI.. kena kerap minum air masak sis haha

Makan je apa2 yg awak nak makan as long as makanan tu dimasak. Jgn makan makanan mentah atau separuh msk contohnya sushi dsb

2y ago

okey, thank you awak! 😘