Spotting normal ke tak?

Salam nk tanya.. Ade sapa2 ade pengalaman kluar spoting warna coklat x.?skrg baru masuk 5weeks.. #pleasehelp

Spotting normal ke tak?
31 Balas

sy mase 6 keluar spotting coklat.pergi klinik 5 hari slepas tu sbb dlm fasa kuanrantin sbb suami positif.mase scan kt bawah alhamdulillah baby dh ad jantung n dok bg ubt kuat rahim.n alhamdulillah ok tp skrng sy dh 13 kluar spotting 4 ari n pergi hospital dok scan baby ad jntung n aktiv.keesokan hari mase nak pergi toilet ad darah melekat kat panties n kencing kluar drh and terys pergi hospital yg sme.dan doktor scan baby mase ad jntung n still aktiv dan doktor masukkan jari and muncung itik untuk check tkt ad bukaan mase tu fresh blood bnyk kluar.kne thn ward slme 24jam dan doktor scan baby masih ad jntung.spnjang kt hospital n kat rumah kluar darah macam period tapi darah warna hitam siap keluar darah beku.2 hari tak kluar darah tapi 9/2/22 kluar lg spotting coklat cair.skrng hnye mampu berdoa dn pasrah shj

2mo ago

Maaf sis nk tnye. Dh selamat bersalin ke? Sbb sy pun sama mcm sis

Saya 7 minggu 6 hari jadi mcm gambar no 1. Terus pergi klinik swasta. Dr scan perut ckp ada kantung.. kandungan dlm rahim.. tapi saiz kantung kecik 5 minggu 1 hari je.. sy tak kisah sgt kantung kecik sbb mmg cycle sy panjang.. ovulasi lambat. Tapi esoknya keluar fresh blood. Pagi keluar, petang gugur keluar kantung. Tade rezeki.. tak apalah.. sabar aje.. Allah sebaik2 perancang. Semoga semua yg mengalami keguguran ini Allah gantikan dgn rezeki yg lebih baik. Anak yg soleh solehah.. pintar.. sihat.. sempurna. Amiinn..

2y ago

Sis nak tanya.. mcm mana ye rasa sakit bersalin dgn keguguran.. sama tak rasa dia?

Saya dah 12 week , dari week 8 kluar spotting mcm ni, bila pi klinik scan baby semua okay, x de pendarahan dalaman , lepas tu dr masukkan alat mcm mulut itik tgk dekat pintu rahim , rupanya ada luka , luka tu dr kata disebabkan hormon, so sbb tu asyik spotting, mcm luka yg x baik. Tapi dr kata x bahaya, meanwhile dr tetap bagi ubat kuatkan rahim. Jadi paling penting jumpa dr n check dlu

2y ago

Ya sama luka, skang alhamdulillah okay. Dah nak bersalin

Sye preg 6 minggu tapi spotting ade dri 5 minggu.. keluar coklat mcm coco.. pink merah mcm period tkd..tkd berketul.. ade makan ubat kuat rahim.. 2 hari je tk keluar leps tu keluar balik.. doc kate sye lasak.. kene bnyk bedrest.. sye travel keje jauh so sye cuti sebulan sampai baby kuat.. sye risau.. makan ubat kuat rahim pun dia still keluar 😫😫 normal ke

7mo ago

mcm mana dgn pregnancy sis? sy alami benda sama

kalau spotting mcm tu better g check dgn klinik, sy dl pun spotting jugak then fresh blood, tahu2 sy dh keguguran, sy pun lewat jugak ke klinik sbb awal tu ingat normal n just g klinik swasta je waktu tu, kalau mcm tu better g terus spital, jgn tangguh2 mcm sy, semoga awk dan baby baik2 shja

saya dh 11weeks mase tu , spotting coklat2 sikit je and first time keluar . Terus check rupanya dh gugur dlm seminggu , memang seminggu sebelum tu saya ade kene demam panas , kene chicken pox . Better check swasta meternity trs kalo nk kepastian . Semoga Baby sihat inshaAllah

banyak ni. sy awal2 pun mcm ni. then dpt ubat kuat rahim, ok. lepas tu jd balik 2w spotting coklat then fresh blood setitik dua. gugur rupanya.. tlg pegi hosp ya, mntk pndangan doc, nti doc msti scan tgk keadaan kandungan mcm mna.. rest tau..

2y ago

xkena pun sbb rupanya complete misscarriage. sakit apa semua takda sgt pun. lepas dh komfem gugur tu baru sakitnya dtg ya rabbi..

Sorry ya sis.. Tp pengalaman sy kalau start spotting coklat2 tu end dgn miscrry.. Huhu.. Tp lain org lain bdn juga.. Tak leh nk kata sama.. Semoga yg baik2 utk sis.. Doakan sy juga dpt baby.. Dah 11 kali gugur😢

2y ago

Sy mmg dah follow up hospital sis.. Dktr dah check segala benda yg dierg boleh check tp tak dpt juga cari punca.. Last sekali dktr suruh buat ivf yg sekali genetic testing for embryo di klinik swasta sbb gov hosp just ada normal ivf.. Tp tu lah, kalau duit byk lain cerita nya😪

pergi klinik check, 6 minggu saya spotting jugak, lepstu gi klinik dia scan allhamdulilah everything okay, dah 7week 1 day doc kata, nampak kelip kelip kat jantung baby, doc bagi saya ubat kuatkan rahim

better g check doc sis..sbb sy 2x pernah jadi gini...n then kluar fresh blood..pastu gugur...klu pergi klinik cpt nnti diorg bg ubat kuatkan rahim...lpastu byk kn bedrest...semoga awak n baby baik2 aja...