Kembung teruk

Hi mommies, sy 16w sekarang & tgh alami kembung yg sgt teruk. Kdg kdg sy sampai terbaring tahan sakit. Ada yg suggest sy ubat ni, selamat ke untuk pregnancy?

Kembung teruk
7 Balas

saya time awal khamilan pun .kembung prut jgn ckp smpai saya tak boleh berdiri ..nk baring pun tak selesa tapi saya tak mnum ubt apa2 .just guna minyak angn letak bhgian blkang je . walau mcm mna pun kalau awak tak tahan pergilah jumpa doctor jgn main minum .

better sis pergi klinik .sy masa baru pregnant ada inform doc sllu kembung gastrik..lpstu mnta ubat dgn doc...doc dekat kkm bagi yg mmg utk ibu preg..dos yg tidak tnggi .jgn beli trus tnpa consul..apa2 ubat yg nak consume kalau sakit msa preg prlu prgi klinik

masa peknen ni segala ubt kne consult dgn doc dlu.. amalkan minum air suam selepas bgn tido jgn ambik mknn dlu.. amalkan setiap mse pn xpe air suam bg kuar kan angin gas dlm perut..mkn pn kne jge

jangan minum sbb saranan orang . better pegi klinik jumpa doc . doc lebih tahu dari org sekeliling . masa pregnant ni kena berhati hati dgn smua jenis ubat

haritu ada tanya Doc kat KK. Doc kata setakat yg selamat untuk ibu mengandung adalah gaviscon. untuk Alucid ni Doc takde sebut pula.

ni boleh mnum time pregnant kalau doctor yg bagi .. sb kena tngok dlu ksihatan kmu truk mana ..

Setakat yg saya tau, doktor kata, gaviscon ok utk pregnant mum