Kembung perut

Salam mommy2, ada x cara untuk hilangkan kembung perut? Sy mnum susu kotak 200ml je smlm tbe2 kembung smpi ke harini..xth puncanya knp, kdg ok kdg kembung..perut easa xselesa sgt keras n bila tekan2 mcm banyak air..tp bby bergerak ok.. #32week

2 Balas

Itu normal . Sis kerap makan . Tapi kuantiti sikit . Jangan jarng makan , tapi kuantiti banyak . Tu penyebab angin masuk dalam perut .

5y ago

Ouh mcmtu..tu la sy selalu mkn bnyk tp xkerap..jz 1hr 3x ..pg ptg n mlm

Sis jgn biar perut kosong...kene mkn gak even sikit...

5y ago

Kalau perut kosong pn bole sbb kembung ya?