Berpantang seorang diri

Hi mommies ❤️ sini ada tak mommies yg pernah berpantang seorang diri and same time ada ank mcm umr 3 tahun ke sbgailh ... Sbb plan sya nak utk bpntang second ni sya nak sorang ... Bkn tak ada mak or mak mertua ada ... Sbb bila sya nak mak sya yg jaga sya fmly husband asyik ckp yg mak sya ni org yg brkrja dkt kmpg tkut dpt kh dia nak tnggl kn krja dkt kmpg tu .. sya bkn tak nak mak mertua yg jga .. tp srry bkn mksd sya nk jahat kn siapa² pn ... Sbb time sya brpantang bby first sya dlu sya mmng tak ckup tidur,smpai sya prnh demam smpai mak mertua sya prnh slh kn sya sbb sya asyik tngok hp sdgkn time brpntg sya jrg pegang hp,bila bby sya nangis sya yg kna marah smpai sya prnh nngs then sya tak dpt breastfeeding kn bby sya sbb susu kurang kdg tak ada susu yg kluar ... Ipar sya dlu pn prnh mak mertua sy jaga pn dia prnh sakit jga time bpntg sbb tak ckup rht ... Awl² pagi dh dsruh bngn sdgkn mlm² mmng tak dpt bjga sngt bby asyik nngs .. so my plan utk second sya mmng tak nk stress bila bpntg.. sbb tu sya tanya mommies smua yg prnh brpntg sndri tu,boleh tak bgthu mcm mna ?

2 Balas

puan ada ig.? try follow ig eja_ confinementhelper dkt sana dia ada share ttg berpantang. sy pun brpantang sendiri..byk sy belajar dr eja confinementhelper..byk sgt2 ilmu dia share dan dpt mmbntu kita spnjang journey jd parent yg brpantang sndri..mg dpmudahkan segalanya aamiin