Check up KK masa Movement Control Order

Hi mommies siapa yg ada check up masa MCO ni? Pergi juga or postponed ya? Takut pula nak pergi tempat2 mcm tu.. yela pregnant women kan kategori high risk. Dilema nak pergi juga ke or nak call minta postponed.

10 Balas

Pergi je. Td saya baru pergi. Kk sekarang mmg dh betul2 jaga. Tmpt duduk pn di jarakkan, beratur pn ikut kotak yg dia dh tanda. So, InshaAllah selamat. Make sure sntiasa bwk hand sanitizer. Kat kk pn dia sediakan byk. Lelaki x dibenarkn masuk dah. Tggu luar. Jadinya dh x sesak langsung.

Saya🙋ikut tarikh. Tapi saya call dulu kk sbb lain tempat lain hari@masa check up nya. Tambah lg saya menumpang check up masa balik kg suami yg sekarang tgh pkp

Pergi je.. Amik langkah penjagaan yg betul semasa pkp ni.. Jarak 1 meter.. Pakai mask.. Guna hand sanitizer.. InsyaAllah.. Semua ok

Bahgian ibu dan anak mmg dibuka seperti biasa.boleh je pergi.kalau tak boleh call kk minta postpone

Boleh je pegi...insyaAllah slmt...make sure jarak 1 m & pkai sanitizer...saya baru pegi tdi

Sy baru lepas check up td.. Just pkai mask dan jarakkan dr org.. Jgn postpone sis..

kena pergi.. nurse bebel kt sy sbb postpone...katanya jgn takot.. selamat je.. haha

Kt kk pun diorang dh jarakkan tmpt semua, jgn postponed check up bhy. Td sy g ok je

4y ago

Tmpt sy xda roadblocm sbb dkt je, klu jauh husband hntr boleh jd sbb xleh drive kan,jwb je cmtu..

Follow appointments date...

G mcm biasa.