BERPANTANG

Hi mommies. Sesiapa masa dalam pantang pernah tak tinggal berdua sahaja dengan baby waktu malam kalau suami bekerja? Orang kata tak elok kalau tinggal berdua je dengan baby dalam rumah lagi lagi waktu maghrib. Saya risau 😭#pleasehelp

16 Balas

Pengalaman saya, saya hari tu berpantang, masa saya pantang, hari raya haji, so masa tu, ramai yang datang n kebetulan melawat baby. Tapi nak jadi cerita saya pergi tidur dari asar sampai nak dekat magrib, mmg hsbnd ada kejut, hsbnd masa tu ada ttamu sikit2 lagi, so sy brdua dgn baby, mak saya ada jgk masa tu, tpi dlm bilik saya brdua dgn baby. So bila dah dkat mgrib sya terjaga, tiba2 rasa meluat sangat dengan baby, baby kat sebelah, terus ightifar, so dia mcm tak tau la ap sebenarnya, so dia mcm, 'kau g lempar anak kau' rasa Allah2, terus keluar bilik cari suami, terus peluk diaa, mak pun amik air sapu2 muka, sebab mak saya cakap pucat, takut sangat, nasib ada orang kan, tu mak saya ckp jgn tdo lps asar tu smpai mgrib tu.