BERPANTANG

Hi mommies. Sesiapa masa dalam pantang pernah tak tinggal berdua sahaja dengan baby waktu malam kalau suami bekerja? Orang kata tak elok kalau tinggal berdua je dengan baby dalam rumah lagi lagi waktu maghrib. Saya risau 😭#pleasehelp

16 Balas

Pernah . Bersalin 2022 anak first pantang 2 minggu rumah mertua & 2 minggu rumah sendiri . Then suami kena masuk kerja dah . Plus , suami shift 24 jam tak balik ye 😊 Alhamdulillah semuanya baik baik saja. Bila dah jadi ibu ni, kena kuatlah . Plus bab agama pun. Jangan fikirkan sangat apa orang kata . Tu salah satu sebab kita tak kuat. If tempoh suami takda tu, sis pasang ayat quran . Then kerapkan baca 4 qul dekat anak ya . Saya buat macam tu .

4mo ago

betul.. sama mcm sy..