Lendir pada tekak/hidung.

Hi mommies semua! Saya new mama, saya sangat risaukan keadaan anak saya yang tiba2 bunyi nafasnya kroh kroh and sometimes seperti ada lendir pada tekak. Lepas pegi jumpa Paediatrician, rupanya anak saya adalah baby reflux and lendir tu berpunca drpd muak atau susu yg tersedak semasa reflux berlaku. Skrg kesian tgk anak dengan bunyi nafas seolah2 penuh hidung berlendir. Apa perlu saya buat utk hilangkan lendir tu? Lendir ni selalunya akan hilang dalam masa berapa hari sekiranya saya gunakan teknik tepuk saja sebab baby reflux perlu di tepuk selepas menyusu selama 10 min atau lebih. ?

1 Balas

Lepas menyusu jgn bg bby goyang bnyk....tepuk2 lembut blkg bby bg dia sendawa...masa tidur x blh biar dia sendiri..sebab time tidur pun dia blh muntah..jgn bg bby pakai bantal tinggi..