jahitan bersalin

Hi mommies semua.. saya dah bersalin 18 hari and masa bersalin berjahit sikit dekat luar je, tiba2 harini rase sakit dekat tempat jahit tu, nk duduk pn pedih je rase, jahitan saya terbuka ke? Kalau ye, mcm mne nk thu jahitan tu terbuka ke x and ap perlu saya buat ye? Tq pada yg sudi jawab

1 Balas

saya dah bersalin 25 hari , lepas bersalin haritu dalam 5hari jahitan terbuka sebab terlalu banyak berjalan , naik turun katil lagi . mmg pedih sangat , rasa nak bergerak bangun pun sakit . then pergi klinik untuk confirm betul ke terbuka , nurse check yup memang betul terbuka , dalam hati takut sangat kalau kena jahit kali kedua . tapi alhmdulillah tak , then jumpa doktor , doktor cakap pergi pharmacy yg berbayar , beli ubat . slip ubat tu nanti doktor tuliskan . then bagi je dekat kaunter pharmacy , nnti dapat ubat air untuk cuci luka dan gel untuk tumbuhkan isi . smpai sekarang saya guna berkesan sangat isi dah tumbuh cuma benang ja tak tertanggal lagi sikit . jangan biar lama lama sis takut nanti makin dalam jahitan terbuka

4y ago

Boleh tahu ubat apa yg sis guna sbb jahitan sy pon terbuka jugak. Sakit giler nk ddk pon xleh