Perut rasa penuh dan mengah

Ibu2 pernah rasa tak pengalaman ni..masa hamil makan sikit,tapi perut rasa penuh sgt..rse x bernafas..memang tanda hamil ke..anyone bole tolong share. Mcm mne nak hilangkan rasa senak dkt perut ni... #bantu_jawab#Nanya #1stimemom

1 Balas

salam sis,i pn pnh alami msa preg, rsa cm penuh je kt bgian perut,rsa sukar pnafas..finally i try kaji mknn apa yg sbbkn i rsa x slsa ..then rupa2nya i x blh mkn roti biasa & kne mkn ikut time..cbth:- sarapan, mnm pagi,mkn tghri ,mnm ptg & mkn mlm(kne on time)..mnm pagi(10am) & mnm ptg(4pm) tu try mkn biskut ke atau buah2 spt pear atau epal..sarapan tu try mkn bubur nasi atau meehun sup..at least jgn skip mkn..try step ni smpi perut rsa ok..moga bmnfaat sis😉🥰