Kencing Manis

Hi mommies semua nak tanya, pernah ta minum air gula kali kedua terkena kencing manis, walaupon bacaan boarder line, kena monitor darah 2 minggu sekali, contoh kalau mggu seterusnya normal dia masih monitor lagi ker sampai bersalin?

2 Balas

Kadang ada.. doktor boleh trace dari bacaan glucometer yg puan bagi x cantik.. Usia mingguan kandungan x sama dgn tggi ukuran cm kandungan.. cth 16week= 20cm ukuran pjg baby..

Yup.. boarder line ada potensi utk naik lg.. & yes, bsp 2 weekly until deliver & must deliver on due utk elakkan baby terlalu besar..