tangani stress masa pregnant

Hi mommies semua, nak tanya macam mana uolls tangani stress masa pregnant. Stress kali ni lain macam sebab saya takde privacy dan ketenangan nak rest. Rumah saya dah macam nursery, anak buah datang waktu weekend. Saya stay dengan parents, sebelum ni takde issue pun. Saya dah la bekerja, weekend je saya nak rest😥😥😥

13 Balas

Dduk dlam bilik rehat itu je caranya. Saya dduk rumah mak mertua anak2 buah dtg saya bukan tak nak layan cuma kita ni mengandung kn dgn alahan lagi mmg kena rest. Kunci pintu biarkan je budak2 ketuk pintu nnti dorng penat dorng main sendiri. Kat rumah pun ramai je yg layan budak2. Kalau mcam saya jumpa dorng kejap pastu saya naik bilik. Lagipun saya mmg standby makanan, air kosong dlam kalau lapar mkan je.

Sama dgn saya teelalu rinas kadang teraaa , tp kadang riuh riuh ni xdelah sepi sgt...kan Stress itu ttp ada di hidup ni walaupun ada org sskeliling atau tiada ...its part of life. Get a holiiday booking berhampiran utk peace of mind but if u are muslim, letak aje kepala di shajadah (prostrate) insha allah peaceful

If you are stressing out now,you’ll see worse after the baby arrived later..so move out from your parents’ house..it’s those kids’ rights,they are free to see their grandparents over the weekends.. Lps kahwin,your privacy are your husband’s responsibility to bear,not anyone else to care

dduk dlm blik kunci pintu. sy dlu sblum kwen dduk dgn mak jgk.ank buah sllu dtg siap ketuk2 pintu blik bising2 dpn blik sy. menjerit dpn blik pngil sy. sy kunci pastu tido. ksian diorg nk main dgn sy. sy mmng kuat tido keja kilang 12 jam penat 😂

Masuk bilik rehat sis biar diorang layan diri sdri,, sy kalau ada tetamu,bila sy penat sy akn tdur,sy pesan kalau nk apa2 semua d dapur.alhamdulillah diorang faham heheh.sy bgun2 ja ehhh da masak🤣🤣sy tggal makan hahaah

knp ddk dgn parents? pjj ke? sy kalau time husband gi kje mmg me time sorg2 kt rmh. ptg je kdg2 ank sedara/kakak dtg rmh or sy yg gilir2 pergi melawat diorg. sbb rmh dkt je.

kalau saya nak hilangkan stress , ajak suami berjalan sekejap ataupun saya duduk dalam bilik dengar zikir untuk penenang hati dan hilangkan stress .. alhamdullillah

nnt ada baby lagi stress berganda..pergi jalan kt taman ke bg sis rileks

kalau waktu pregnant stress, waktu pantang 1000 kali ganda lg stress🥹

Weekend, jalan2 di taman awam/ pantai, hirup udara segar