37minggu2hari. Lendir bercampur darah hilang.

Hey mommies, semalam jam 4 pagi sya ada lendir+darah tp makin ke petang makin sikit dn makin bertukar warna coklat pudar. Mlm takde. Pagi 24 nov 5am pegi kencing lap2 guna tisu masih takde lagi lendir bercampur darah atau coklat. Baby gerak oky. Sakit perut & pinggang takde cuma sakit manja2 je rasa dia. Perlu check ke hospital ke moms?.

13 Balas

saya keluar tanda darah dan lendir pukul 6.30 pagi terus pegi hosp even belum ada rasa sakit . sampai hosp pukul 7.50 lebih pagi pun nurse dan doct dah bising sbb check bukaan dah 2cm . bersalin tengahari esuknya . tapi sebelum masuk LR nurse dah ckp baby akan kena warded sbb dah tumpah darah lebih 24jam dari waktu bersalin jadi takut ada jangkitan kuman kat baby and ya baby kena warded 9hari on antibiotik ☺️ taktau mcm mana sis masih boleh tanya sini perlu ke check hosp 😮‍💨

Ingatkan awak dah pergi semalam. Tapi takpe la. Kalau hospital tu 5min dari rumah awak, nak pergi nanti nanti pun boleh. Kalau awak tanya sini pun, kami dah tak tau nak respon macam mana. Rasanya every check up nurse akan bagi tau tanda-tanda bila perlu pergi hospital. Ikut awak. Semoga urusan awak dipermudahkan

Sebagai langkah berjaga jaga, mummy pegi check ke hospital ya. Sbb kekadang ada org takda rasa contraction pain, takda pecah ketuban. Tup tup tiba² dah nak beranak. Yg lendir + darah tu sbrnya bloody show. Salah satu sign. Apa² pun kalau mummy rasa x sedap hati ke apa, cepat² pegi hsptl ya. Semoga mummy dpermudahkan. 🤲🏻

dari 4am sampai ptg ada blood show tp masih rilek kt rumah? ibu hebat anda🫡 sakit2 manja tu mungkin pain tolerance puan tinggi. hati2 kang tibe terberanak kt rumah masa tu lg bahaya. elok pergi je hospital. at least sana ada yg pakar boleh monitor. kami kt sini boleh nasihat je tp for what jika puan masih rasa puan ok?

baru 37w x bmakna blom masa bsalin puan.. saya bsalin 37w. ni dh ada tanda terus pergi hospital ya. kita mngkin rasa tak sakit, tp keselamatan baby dlm tu penting. sayang baby kan? pergi emergency asap ye...

Slh satu tanda nk bersalin, sakit ni subjektif, ada org sakit manja2 pun bukaan dah 4/5 cm.. Klo awak rasa ada yg x kena atau rasa sakit contraction tiap 5 minit pergi la hspital..

Kena pergi hospital, x boleh tunggu ada kontraksi or rasa sakit.. Kdg ada bukaan.. Jangan takut utk ke hospital. Kdg boleh membahayakan janin or kedua2nya... Sebaiknya cek ke hospital..

tlng ingat blk apa yg misi pesan tanda nk bersalin.. klau dh turun salah satu sila ke hospital untuk pemeriksaan segera.. awak dh 37weeks blh sgt dh

Rasanya jalan dah buka tu, mungkin awak tak rasa sakit sgt. Nasihat saya baik ke hospital, bila bloody show mmg tanda-tanda nak bersalin

Sy aritu terus pegi kluar lendir darah..mmg trus bersalin..baik sis pegi hospital, kte xtau keadaan baby..