Lendir bercampur darah makin teruk

Hai moms, sya dah buka 3cm tengah tunggu dlm bilik bersalin, lendir+ darah saya makin banyak. Kenape mcm tu ye? Bukaan makin besar ke?. Ada tak moms yg pernah lalui?

6 Balas

sy pula. msa dtg hsptl. nurse cek bukaan dah 4 cm tpi xsakit n xda kluar apa2.cuma rasa nak berak. tpi lepas nurse seluk terus kluar darah. nurse n doktor berganti2 seluk, bukaan dri 4 cm ke 6 cm. seramnya teringat😂.

normal puan sebb saya pun mcm tu mse nk bersalin seminggu jugak keluar lendir + darah sekali dgn sakit contraction berulang alik hospital sebb sakit tapi doktor suruh balik sebb bukaan baru 1cm

Normal sis, sy pnglaman ank first kuar drah n lndir mcm tu la bila bukaan 3@4cm, tp x sakit...Lepas tu pecah ketuban, bru la sakit kontraksi tu datang...

masa dlm lb room doctor ada tlg bukak bukaan tak? if ada mmg akan keluar drh tu awak.

sy pn mcm tu dlu..kdg2 bkn sbb bkaan..tp mmg lumrah contraction stgh org cmtu

sy pun mcm tu...selepas bukaan 3cm sampai 9cm..