Mommy ada tak yang obese masa pregnant?

Hi mommies sekalian. Saya baru lepas check up td and turns out saya obese 😭. Baru 9 weeks pregnant risau lah. Ada mommy2 yg obese jugak tak? Mcm mana nak buat ya, bahaya tak nanti? Thank you mommies 💕

2 Balas

Sy dr awl pregnnt mmg obese berat (103 kg) tinggi 168cm 😊. So far setakat 20 weeks ni hb okay, xsangkut gdm, bp pun normal..tak bahaya kalau berat setakat naik 1kg every month..air/makanan manis kalau boleh kurgkan sbb nurse pesan gula tinggi dlm bdn boleh mnybbkn keguguran..mkn pun berpada..mkn makanan seimbang insyaallah takde apa 😊

Sy. Dari awal pregnant obese. Just kawal pemakanan, jaga HB dan sentiasa minum air masak. Alhamdulillah setakat ni xde sangkut gdm, hb tgh usaha naikkan ke normal range.